Vergoeding van haarwerken

Bij kaalheid, uitvallend haar en dun haar is een haarwerk een uitstekende oplossing om een natuurlijk ogend kapsel terug te krijgen en daarmee uw zelfvertrouwen te vergroten. In bepaalde gevallen vergoedt uw zorgverzekeraar de kosten van een haarwerk (gedeeltelijk). Hieronder leest u meer over de mogelijke vergoedingen.

  • Wij declareren uw haarwerk bij uw zorgverzekeraar
  • Vergoeding vanuit de basisverzekering bij medische indicatie
  • Het haarwerk of haarstuk is niet van echt te onderscheiden
  • Het haarwerk is kosteloos te reserveren tot max. 6 weken

Kosten van een haarwerk

De kosten van een haarwerk zijn afhankelijk van het type haarwerk dat u nodig heeft. Bij dun haar of kale plekken heeft u mogelijk een gedeeltelijk haarstuk nodig, terwijl u bij volledige kaalheid een haarwerk nodig heeft. Wij maken passen het haarwerk aan op uw wensen. De kosten van een haarwerk zijn inclusief een standaard, borstel en verzorgingsset met shampoo en balsem, zodat u uw haarwerk of haaraanvulling zelf kunt onderhouden.

Medische indicatie

Wanneer u kunt aantonen dat er een medische indicatie is, dan vergoedt uw zorgverzekeraar vaak (een gedeelte van) de kosten van het haarwerk. Een medische indicatie kan een aandoening, verwonding of medische behandeling zijn, zoals:

  • Alopecia
  • Chemotherapie
  • Verbranding
  • Infectie
  • Bestraling

Abbey’s is een erkend zorgverlener en regelt daarom uw declaratie voor het haarwerk bij uw verzekeraar. U hoeft hier zelf niets voor te doen.

Enkele van de zorgverzekeraars die Abbey’s erkennen:

Basisverzekering

De basisvergoeding van een haarwerk of haaraanvulling is € 436,00. Betaalt u meer voor het haarstuk, dan dient u de rest zelf te betalen. Bij de basisverzekering geldt het eigen risico, dus betaalt u dit bedrag wel zelf. U heeft recht op een vergoeding voor het haarwerk wanneer u geheel of gedeeltelijk langdurig kaal bent als gevolg van een medische aandoening of behandeling. Voor mannen geldt dat kaalheid geen medische aandoening is, voor vrouwen is kaalhoofdigheid wel een medische aandoening.

Aanvullende zorgverzekering

Heeft u een aanvullende verzekering, dan is het mogelijk dat uw zorgverzekeraar een gedeelte van de kosten vergoedt. Vaak bent u verzekerd voor een vast bedrag, in enkele gevallen wordt het haarwerk volledig vergoed. Uw zorgverzekeraar vergoedt uw haarstuk of haarwerk eerst vanuit de basisverzekering. Is uw haarwerk duurder dan dit bedrag, dan vergoedt uw zorgverzekeraar (een gedeelte van) de kosten vanuit de aanvullende verzekering.

In uw polisvoorwaarden kunt u bekijken of een haarprothese of haarstuk aanvullend verzekerd wordt. U kunt ook contact opnemen met uw zorgverzekeraar voor meer informatie over de vergoeding en de voorwaarden.

Contact opnemen

Bel 071 740 0010 voor meer informatie over een haarwerk of haarstuk en de kosten en de vergoeding ervan. Wij vertellen u graag meer over onze haarwerken.

071 – 74 000 10Maak een afspraak

Stel ons een vraag